Semestern har börjat..
Ja, egentligen börjar min semester from imorgon, men eftersom jag har några dagar ledig på schemat så har jag varit ledig sedan torsdag..
Jag kom till Piteå på ons kväll efter att ha åkt buss hit. Torsdagen spenderades i Luleå med mamma. Vi gick på stan och shoppade samt åt kinabuffè, en riktigt mysdag med andra ord. I fredags var jag och fikade med Anna och Sofie på Nodo.
På lördagen kom Anders hit och hämtade upp mig kring 10. Vi for sedan vidare till Långnäs för att se Piteå Dragway. Det var riktigt roligt och det bjöds på kanonväder, så nu har jag snygga ränder på armarna efter min t-shirt. När vi kom hem hade mamma gjort en supergod Pastasallad så jag måste ju bara dela med mig av receptet.
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost
500 g pasta, penne
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
Jag kom till Piteå på ons kväll efter att ha åkt buss hit. Torsdagen spenderades i Luleå med mamma. Vi gick på stan och shoppade samt åt kinabuffè, en riktigt mysdag med andra ord. I fredags var jag och fikade med Anna och Sofie på Nodo.
På lördagen kom Anders hit och hämtade upp mig kring 10. Vi for sedan vidare till Långnäs för att se Piteå Dragway. Det var riktigt roligt och det bjöds på kanonväder, så nu har jag snygga ränder på armarna efter min t-shirt. När vi kom hem hade mamma gjort en supergod Pastasallad så jag måste ju bara dela med mig av receptet.
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost
500 g pasta, penne
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
500 g kycklingfilé
3 pkt bacon (à 140 g)
1 liten purjolök
2 röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Peston:
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika (ruccola fungerar lika bra)
50 g pinjenötter (solrosfrön fungerar lika bra)
1 dl olivolja
100 g finriven färsk parmesanost
2 krm salt
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
- Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
- Skär kycklingfilén i bitar och stek den.
- Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt den sedan rinna av på hushållspapper.
- Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar.
Idag har jag och mamma varit en sväng på Dollarstore samt ÖB. Sen hade vi även besök av faster med familj som kom och fikade i det fina vädret.
Nu har jag packat för imorgon styr jag åter igen kosan mot Umeå. Denna gången följer pappa med eftersom vi ska börja med köket imorgon. Kommer nog blir bra när allt är färdigt. Lovar att visa före -och efterbilder.
Puss och godnatt..
Kommentarer
Trackback